Про Cisársky trhanec або про Kaiserschmarrn або просто про оладки на новий смак:)

Я так думаю, нарешті прийшов час вам все розказати…
Просто не маю права мовчати і мушу цим поділитися…

… ми з дітьми випадково знайшли цей кльовий традиційний австрійський рецепт Kaiserschmarrn-у, чи як його знаючі люди переклали Цісарський омлет, або в моєму буквальному перекладі з словацької Цісарський рванець (Cisársky trhanec). Коротше – це щось середнє між оладками і солодким омлетом, але смачніше. Цікавіше, я би сказала.
На красивий довгий допис з усіма подробицями мене не вистачить (букви на клавіатурі всі витерлися, тому писати щось – дуууууже нервозатратно, ви ж розумієте:), але коротенько що і як пекли ми особисто я розкажу.
Отож:
– 4 білки, дрібку солі і пакетик ванільного цукру(20 гр.) збити в дуже круту піну, чи як кажуть словаки – в сніг;
– 4 жовтки + 200 мл. молока + 120 гр. муки розколотити в тісто + легенько вмішати сюди білок;
– на маслі!!! і під кришкою! це важливо! насмажити великі, товстенькі млинчики. В мене вийшло 6 шт. – якраз нормально для недільного сніданку на ціле сімейство;
– потім ці млинчики руками чи як на оцьому відео (з якого ми і дізналися про цей десерт) порвати на менші шматочки(тому і рванець:), і знову ж таки на маслі на сильнішому вогні трохи розігріти ці шматочки, присипавши їх цукровою пудрою, щоб воно все карамелізувалося.  Алкоголю я не користувала, бо просто не знайшлося такого, щоб потім горів. Але словачка на відео каже, що так весь смак з пательні перейде на рванець і від того він стане ще смачнішим.
Все. Далі їсти. А тут вже буде треба ваша фантазія – з чим і як: Андрійко, наприклад, любить зі сметаною і джемом, Улька – з цукровою пудрою і джемами, я з кармелізованими яблуками і корицею та свіжою мятою… можна і як на відео – з сливками, а ще дуже смачно з домашньою соленою карамеллю.

Фото, до речі, можете клацнути і роздивитися зблизька:)
А тепер я ще трохи порозказую вам, чому цей рецепт конче треба спробувати: воно, звичайно, блінчики як блінчики, але… з “родзинкою” – тісто майже несолодке, але з масла і цукрової пудри робиться така хрумка і неймовірно смачна “шкірочка”. От заради неї і варто спробувати цісарського рванця. Тому, на маслі не економте: як в сенсі кількості, так і в сенсі якості. Масло дає весь смак, як на мене. І вони не дуже солодкі виходять, хоч і здається, що там тої пудри йде пів кіло:)))
Ну і ще рванець дуже гарно виглядає на тарілці, правда? 😉
Ну от, наполегливо раджу спробувати.

п.с.: в мене трохи халепа – букви на клавіатурі всі витерлися, тому вибачаюся за помилки, як такі є.
па-па, ще почитаємося:)

Advertisements

6 thoughts on “Про Cisársky trhanec або про Kaiserschmarrn або просто про оладки на новий смак:)

  1. мама Оля 22.04.2017 / 17:48

    Молодчинка ,так смачно описала ,що спробую собі ,а ще за мною ходить твоя карамель……мммм

    Вподобано 1 особа

    • Юлька 25.04.2017 / 00:13

      роби роби, воно не те щоб роботи менше було, але трохи інакший смак ніж в класичних оладках:)

      Подобається

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s